Ontspannen de feestdagen tegemoet

Ontspannen kerst

Ik vind het altijd heerlijk als de feestdagen voor de deur staan. Het idee van de feestdagen vind ik heerlijk… want zodra de planning gemaakt moet worden begint de drama. We moeten alles in die 2,5 dag proppen en we willen niemand voor het hoofd stoten. Het plannen van kerst begon bij ons dan al eind oktober! Hoe zorg je er nou voor dat je kerst relaxed verloopt? Ik geef je vandaag tips voor een ontspannen kerst! 

Jouw planning

Het loont om al vroeg te beginnen met een planning voor kerst. Zeker als je met gescheiden ouders en/of schoonouders kampt. Bepaal zelf hoe je de kerst er uit wil laten zien zodat je niet van Groningen naar Amsterdam en weer terug moet rijden in 2 dagen tijd. Opper een dag voordat iemand ook maar over de kerst heeft nagedacht.

Een dagje vrij

Dit jaar valt kerst midden in het weekend. Omdat kerstavond op een zaterdag valt, heb je eigenlijk een hele dag kerst extra! Ideaal. Toch hebben wij hier besloten om nog extra vrije dag na de kerst te nemen. Even bijkomen van het heen en weer racen en alle gezelligheid. Gewoon even een dagje relaxen met zijn tweetjes.

Doe op tijd inkopen

De stad is het weekend voor kerst namelijk ontzettend druk! Winkeliers strooien al veel eerder in december met leuke kerstkortingen. Zo ben je op tijd met je inkopen, geniet je van volle schappen en profiteer je van kerstkortingen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gewoon thuis achter je computer de kerstinkopen te doen. Dat is helemaal ideaal.

Zoek je nog lekkere kerstthee voor jezelf of om weg te geven? Kijk dan vooral even in ons winterthee assortiment. Je kunt kiezen uit heerlijke thee en bij het afreken voor een cadeauverpakking. Wij zullen het feestelijk voor je inpakken en op tijd bij je thuis leveren.

Heb je bijvoorbeeld al onze heerlijke kerstthee Santa Baby geprobeerd?

30 minuten recepten

Uiteindelijk gaat kerst om de gezelligheid en niet zo zeer om de gerechten. Bedenk simpele, makkelijke gerechten. Of vraag of iedereen een gerechtje mee wilt nemen. Zo staat er niet één persoon de hele avond alleen in de keuken. Daarnaast voelt iedereen zich betrokken bij het feestmaal, als ze zelf een gerechtje kunnen bepalen.

Face your demons

We hebben allemaal wel zo’n lijstje met dingen die we volgend jaar beter gaan doen. Heb je al alles afgestreept van 2016? Of zijn er kwesties die je constant uitstelt? Waarom wachten tot 2017? Waarom niet 2017 beginnen met een schone lei?

Afvallen tussen Nieuwjaar en kerst

Tussen kerst een nieuwjaar een dieet proberen vol te houden werkt alleen erg goed voor een slecht humeur. Na 1 januari heb je weer een heel jaar om je doelen te bereiken. Geniet en voel je niet bij elk glas champagne en elke oliebol schuldig.

Vakantie

Heb je het nu al gehad met kerst en alle voorbereidingen? Boek lekker een vakantie! Al is het maar een weekje.

 

Vond je deze post leuk?


Like ons op Facebook:Deel op social media:Blijf op de hoogte: 

Plaats een reactie