De beste kerstfilms op Netflix

Netflix kerstfilms

Het is alweer halverwege december. Ik ben echt he-le-maal in de kerststemming! De kerstboom staat en de bijbehorende liedjes spelen bij ons de hele dag door. Er gaat wat mij betreft niks boven warme slofjes, een kop thee en een heerlijke kerstfilm. En komt het nou even goed uit dat Netflix in de stemming is voor deze feestelijke maand. Helaas staan er een aantal zeer slechte B-films tussen. Om je het eindeloze zoekwerk te besparen heb ik mijn favoriete films voor je op een rijtje gezet.

The Family Stone (2005)

Ik vind dit zo’n heerlijke film. Ik moet elke keer weer lachen om Sarah Jessica Parker, die zich in de deze film ongemakkelijk en stijfjes opstelt.

In de film is Meredith (Sarah Jessica Parker) de vriendin van Everett (Dermot Mulroney). Everett wil zijn nieuwe vriendin tijdens de kerst voorstellen aan zijn familie. Helaas zit het gezin hier totaal niet op te wachten en maken het de stijve Meredith ontzettend lastig. Het verhaal krijgt een interessante wending als de zus van Meredith langskomt als redder in nood.

Ik hou ervan als een film zowel een lach als een traan bevat. Ik kan deze dan ook zeker aanraden.

The Family Stone

A Christmas Carol (1984)

Iedereen heeft denk ik wel een variant gezien van “A Christmas Carol”.Ik heb ze nu bijna allemaal gezien, ook de tekenfilm varianten. De variant uit 1984 staat nu op Netflix en ik vind hem super goed! Er wordt goed geacteerd en ik ben gek op die ouderwetse special effects.

De film is gebaseerd op het boek van Charles Dickens uit 1843 en werd voor het eerst verfilmd in 1938. De film vertelt het verhaal van de gierige en haatdragende Ebenezer Scrooge. In de nacht voor kerst wordt hij bezocht door een geest, zijn oude kameraad/zakenpartner Jacob Marley. Jacob is ter aarde gekomen om Ebenezer te waarschuwen voor de afschuwelijke daden die hij heeft verricht. Door deze daden zal hij na zijn dood flink gestraft worden, net zoals Jacob. Om Ebenezer tot inzicht te laten komen voorspelt Jacob de komst van 3 geesten. De geesten nemen hem mee naar het verleden, heden en toekomst. We worden meegenomen op reis door het leven van Ebenezer en ontdekken waarom hij zo’n vrek geworden is. Kan hij het tij keren?

a christmas Carol

The Polar Express (2004)

Dit is misschien wel één van de mooiste animaties films die ik ooit heb gezien. Niet alleen omdat de beelden realistisch zijn, maar ook omdat ik het verhaal erachter zo mooi vind. Ik ben één van die mensen die nog graag geloofd in het onmogelijke.

Het verhaal begint op kerstavond. We zien een jongetje strijden tegen zijn geloof in de kerstman. Hij probeert in slaap te komen tot plots het hele huis begint te trillen van een voorbijrijdende trein. Het is middernacht en de Polar Express is gearriveerd. Een man met snor stapt uit en verzoekt hem om in de trein te stappen. De jongen twijfelt. De conducteur legt hem uit dat dit zijn cruciale jaar is. De jongen stapt toch op de trein en beleeft een onvergetelijk avontuur. Vindt hij zijn geloof terug?

Een leuk feitje aan deze film is dat Tom Hanks vele karakters speelt. Zo speelt hij overduidelijk de conducteur, maar later kwam ik erachter dat hij daarnaast ook het jongetje speelt, de vader, de vagebond en de kerstman. Het mooiste aan deze film vind ik de boodschap: Dat we geen bewijs nodig hebben om ergens in te geloven, zolang we er zelf maar in geloven.

Scenes from The Polar Express

Miracle on 34th Street (1994)

Ten eerste vind ik het al heerlijk om al die mensen te zien in 90’s kleding en kapsels. Ook vind ik het lichtinval geweldig. Brengt me helemaal terug naar de tijd van videobanden.

De eerste versie werd uitgebracht in 1947, maar op Netflix staat alleen die uit 1994. Het verhaal begint als de “echte” kerstman een slecht gecaste dronkaard ziet die zich voordoet als kerstman. De man gedraagt zich niet zoals dit een kerstman betaamt en de “echte” kerstman is daar erg boos over. De dronkaard wordt ontslagen en de “echte” kerstman mag meedoen aan de parade voor het warenhuis Cole’s. Hij doet het zo goed als kerstman dat het warenhuis hem aanneemt. Omdat de oude man daadwerkelijk denkt dat hij de kerstman is wordt hij door een concurrent van Cole afgeschreven als een oude gek. De kerstman wordt geprovoceerd en in een inrichting gestopt. Er volgt een proces waaruit moet blijken of de kerstman nu wel of niet bestaat.

Vooral het meisje -die ik ken als Matilda- speelt ontzettend goed. Een heerlijke wegkijkfilm.

Miracle on 34th street

Vond je deze post leuk?


Like ons op Facebook:Deel op social media:Blijf op de hoogte: 

1 reactie

  • Margaret Verwoert

    Dank je wel voor je enthousiaste uitleg.
    Ik heb mijn keus al gemaakt en ga voor de Polar Express, temeer ik Tom Hanks een super goede acteur vind en drink daar natuurlijk een lekker kopje thee bij van Dolce-Piccante met mijn pantoffeltjes aan. Heerlijk deze decembermaand. Even tijd voor mijzelf.

Plaats een reactie