Behind the scenes #5 Jaaroverzicht

Dolce piccante jaar overzicht

We naderen toch echt het einde van 2016. Voor mij was dit jaar hard werken, vallen, opstaan en weer doorgaan. En dat gelukkig met een positief resultaat. Het was het jaar dat de website van Dolce-Piccante live ging en waarin ik officieel mijn eigen theebedrijf opzette. Het is tijd om op dit geweldige jaar terug te blikken. Want… hoe is het eigenlijk allemaal begonnen en welke stappen hebben we gezet? En misschien nog belangrijker: waar kijken we ontzettend naar uit? Ik geef je weer een kijkje in de keuken van Dolce-Piccante. 

Hoe het allemaal begon

Een jaar geleden (december 2015) stond ook de kerstmuziek aan en waren we druk bezig met het ontwerp van de website en de verpakkingen. Toen dat eenmaal stond, kwamen andere vragen omhoog die net zo belangrijk zijn als het ontwerp. Waar staan we voor en hoe laten we dit zien? Wat vinden wij erg belangrijk? Dat is natuurlijk even wat denkwerk. Toch wisten we al vrij snel wat het moest gaan worden; losse thee voor iedereen toegankelijk maken. Hoe? We zorgen voor een betaalbare prijs, vertellen je alles over de ingrediënten en kiezen niet voor thee met verborgen suiker. We houden van openheid.

Het leukste is dat we alles zelf ontwikkelen. Van website tot verpakking. Dit is flink wat werk, maar we zijn nu voor 200% trots op het resultaat. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering en ontwikkeling. Maar soms mag je best eens terugkijken en jezelf een schouderklopje geven. Ik weet nog goed toen ik de eerste verpakking Dolce-Piccante thee in mijn handen hield en toch wel even trots was. Ik werd nog enthousiaster toen de website in mei dit jaar live ging. Het echte werk kon beginnen.

De leukste bloggers

Dit jaar vroegen we of verschillende bloggers onze thee wilden proeven. Dat is hartstikke spannend. Je hoopt op een positieve reactie! Er zijn heel wat leuke reviews en samenwerkingen uit voortgevloeid. Ben je benieuwd met wie we dit jaar allemaal hebben samengewerkt? Lees het vooral op onze “In de media” pagina. Hier vind je overigens ook de leukste bloggers op een rij. Van de beste foodblogs tot leukste lifestyle blogs.

Nieuwe producten ontwikkelen

We ontwikkelden ook flink wat nieuwe producten dit jaar. Zo introduceerden we de cadeauverpakking met persoonlijke kaart die je zelf kunt kiezen. Ook ontwierpen we voor Touch Of Pink (De Massage Praktijk van Simone van Eetspiratie.nl) gepersonaliseerde relatiegeschenken. En mochten dit zelfs voor meerdere bedrijven doen! Ontzettend leuk om voor een bedrijf gepersonaliseerde relatiegeschenken te ontwikkelen.

Relatiegeschenk

Zakelijk

Onze zakelijke pagina is onlangs live gegaan! Dolce-Piccante wordt vanaf heden geschonken in ondernemingen of kan zelfs verkocht worden in je eigen zaak! Interesse? Check vooral even onze zakelijke pagina!

Vita Magazine

In december stonden we in de geniet editie van Vita Magazine met Apple Pie, Santa Baby en Hot Cocoa. De eerste keer dat we een in een offline medium stonden. Erg leuk!

2017

We verheugen ons ontzettend op 2017! Er zijn nog zoveel dingen die ik wil uitproberen en toevoegen aan ons assortiment. Ten eerste staan er weer een aantal nieuwe theetjes te popelen om online te gaan. Ik heb ze al voorgeproefd en ooo… wat zijn ze lekker! Ook wil ik gaan vloggen over welke theetjes je het best kan drinken voor bijpassende momenten. In januari starten we met een detox maand. Maar daar denken we nu nog even niet aan. Eerst maar genieten van kerst en oud en nieuw. Daarna komen de goede voornemens. Thee kan hierbij helpen en ik vertel je hoe!

Het was me een jaartje wel. Mijn droom van een eigen theebedrijf is in vervulling gegaan en hoe?! Ik ga nog lekker genieten van de feestmaand en kijk uit naar het nieuwe jaar met al zijn nieuwe avonturen.

Vond je deze post leuk?


Like ons op Facebook:Deel op social media:Blijf op de hoogte: 

Plaats een reactie