Chocolademelk thee. Hoe dan?

chocolademelk thee

Er gaat niks boven chocolademelk in het koude seizoen. En dan ook nog met een vleugje kaneel en een flinke toef slagroom. Wij vrouwen kunnen er in ieder geval niet van af blijven. Toch is het niet zo goed voor ons figuur 🙂 ! Maar cacao is daarin tegen niet slecht voor je. Maar hoe kan je er dan van genieten zonder dat het gelijk op je heupen kleeft? Ik ben daarom gek op onze chocolademelk thee. Hierin zit cacao verwerkt gecombineerd met andere tongstrelende kruiden en specerijen. 

Het recept

Het recept is heel erg simpel. Je kiest één van de onderstaande smaken losse thee, doet hiervan een royale hoeveelheid in een thee-ei en laat ondertussen het water koken. Giet het gekookte water in je allergrootste mok en laat de thee hierin trekken. Pak ondertussen je melk, sojamelk, of amandelmelk erbij en schenk een royale wolk in je kop. Door melk toe te voegen aan een kop thee met cacao komen de smaken beter uit. De Cacao smaakt intenser en minder bitter. Voeg dan naar smaak wat honing toe zodat het wat zoeter wordt.

Welke thee gebruik ik?

Ik ben ontzettend gek op thee met cacao. Ik ga daarom telkens opzoek naar unieke smaakcombinaties. Je kan deze chocolademelk thee zetten met:

Met dit warme drankje kun je toch genieten van cacao maar bevat het wel even wat minder calorieën. Laat die koude dagen maar komen!

Vond je deze post leuk?


Like ons op Facebook:Deel op social media:Blijf op de hoogte: 

Plaats een reactie