Zwarte thee


 
 

Onze zwarte theeën

Zwarte thee

Zwarte thee van Dolce-Piccante wordt altijd klein ingekocht, zodat de thee die jij krijgt altijd vers is. Wij hebben verschillende soorten Losse thee gemengd met heerlijke kruiden, specerijen, fruitsoorten, bloemen en natuurlijke aroma’s die iets extra’s geven aan de heerlijke losse thee. Wij voegen enkel natuurlijke ingrediënten toe aan onze theesoorten, omdat wij het belangrijk vinden dat jij eerlijk en puur kunt genieten en geen verborgen suikers binnen krijgt.

Hoe wordt zwarte thee geproduceerd?

Het creëren van zwarte thee bestaat uit vier fases. Allereerst wordt de thee na het plukken te drogen gelegd in de volle zon. Zo worden de blaadjes slapper zodat ze gemakkelijker kunnen worden opgerold. Dit proces zorgt ervoor dat er sterke smaken vrijkomen. Vervolgens worden de thee blaadjes een tijd met rust gelaten om te oxideren, dit betekent dat er lucht bij kan komen. Dit gebeurt vaak in een vochtige koele omgeving. Als laatste stap wordt de thee gebakken zodat het oxidatie proces wordt gestopt. Hierdoor krijgt de zwarte thee zijn heftige smaak en zwarte kleur. Door het relatief lange oxidatie-proces krijgt de zwarte thee ook een veel hoger cafeïne-gehalte dan groene thee, Oolong thee of witte thee.

Zwarte thee kopen van Dolce-Piccante

Kijk gerust in ons bijzondere assortiment met talloze smaken. Deze theesoort is ideaal om te mengen met verschillende ingrediënten. De losse thee inspireert om te blijven ontdekken. Wil je toch gaan voor een pure variant? Dan zijn Black Ceylon (pittig) en Black Assam (krachtig) wellicht iets voor jou!