Rooibosthee


 
 

Onze rooibos

Wat is rooibos?

Rooibos bestaat uit een plant (Aspalathus linearis) die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt de ‘theesoort’ haar roodbruine kleur. Doordat de drank bijna geen cafeïne en tannine bevat ontbreekt de bittere smaak die men van thee gewend is. Echter zit de ‘thee’ vol met vitamine c, ijzer en calcium. Een gezond element om toe te voegen aan een dagelijks dieet dus. Het verhelpt ook maag en darmklachten. Geen thee dus, maar wel een heerlijke variant als je eens een andere warme drank wil drinken dan thee.

Rooibos bij Dolce-Piccante

Rooibos van Dolce-Piccante wordt altijd klein ingekocht, zodat het product dat jij koopt altijd vers is. Wij hebben de rooibos gemengd met heerlijke kruiden, specerijen, fruitsoorten, bloemen en natuurlijke aroma’s die iets extra’s geven aan de heerlijke melanges. Wij voegen enkel natuurlijke ingrediënten toe aan onze theesoorten, omdat wij het belangrijk vinden dat jij eerlijk en puur kunt genieten en geen verborgen suikers binnen krijgt.

Ondanks dat het officieel geen thee is, zijn wij wel ontzettend trots en gek op deze bijzondere substituut voor thee. Het heeft een heel bijzondere smaak. Kijk gerust rond in onze online thee winkel voor bijzondere smaken die inspireren om nog meer te ontdekken. Ben jij wel in voor een uitdaging die er pittig is, probeer dan onze Hot&Spicy. Voor een heerlijke avond variant kun je gaan voor Choco Fresh. Ontzetten lekker na een zware maaltijd en als je nog even lekker wil natafelen.

Wij selecteren kritisch en streven er naar om ons assortiment elke keer weer aan te vullen met nieuwe varianten.