Oolongthee


 
 

Onze oolongtheeën

Oolongthee

Oolong thee van Dolce-Piccante wordt altijd klein ingekocht, zodat de thee die jij krijgt altijd vers is. Wij hebben verschillende soorten Losse thee gemengd met heerlijke kruiden, specerijen, fruitsoorten, bloemen en natuurlijke aroma’s die iets extra’s geven aan de heerlijke losse thee. Wij voegen enkel natuurlijke ingrediënten toe aan onze theesoorten, omdat wij het belangrijk vinden dat jij eerlijk en puur kunt genieten en geen verborgen suikers binnen krijgt.

Hoe wordt oolong thee geproduceerd?

Oolong, Chinees voor ‘zwarte draak, wordt half gefermenteerd en de blaadjes worden direct na het plukken bewerkt. Het hele blad van deze theesoort wordt gebruikt en dit zorgt voor een fruitige smaak. De thee bevat weinig cafeïne en is daarom zachter dan zwarte thee, maar heeft een frissere smaak dan groene thee. Eigenlijk zit het er tussen in. Oolong soorten kunnen zeer verschillend zijn in fermentatieperiodes.

Te koop bij Dolce-Piccante

Deze bijzondere thee hebben wij toegevoegd aan ons assortiment omdat het een zeer bijzondere smaak heeft. We hebben deze thee ook expres puur gelaten, omdat wij graag willen dat mensen kennis maken met de pure vorm van deze bijzondere thee. Wij zijn er ontzettend gek op en we hopen dat ook jij dit wordt!