Groene thee


 
 

Onze groene theeën

Groene thee

Groene thee van Dolce-Piccante wordt altijd klein ingekocht, zodat de thee die jij krijgt altijd vers is. Wij hebben verschillende soorten Losse thee gemengd met heerlijke kruiden, fruitsoorten, bloemen en natuurlijke aroma’s die iets extra’s geven aan de heerlijke losse thee. Wij voegen enkel natuurlijke ingrediënten toe aan onze theesoorten, omdat wij het belangrijk vinden dat jij eerlijk en puur kunt genieten en geen verborgen suikers binnen krijgt.

Hoe wordt groene thee geproduceerd?

Groene thee is niet gefermenteerd, dit betekent dat de theeblaadjes niet lang liggen om zuurstof op te nemen na het plukken. De thee wordt met de hand geplukt, gerold en snel gedroogd zodat ze niet bruin worden. Zo behouden de bladeren hun groene kleur. Sencha is de meest pure variant onder deze theesoort. Groene thee heeft een sterk aroma en een licht bittere smaak. Om de bitterheid te neutraliseren kun je de theeblaadjes eerst afspoelen met koud water.

Een kopje voor de gezondheid

De theesoort is ook erg gezond. Doordat de theebladeren niet hebben gefermenteerd is er ook weinig theïne (Cafeïne soort van thee) vorming ontstaan waardoor het beter is voor het lichaam. Ook helpt groene thee bij het reinigen van het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen. Zo is de verse thee heel erg lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Kijk lekker rond in ons bijzondere assortiment en kijk welke thee bij jou past. en als je iets ziet dat je bevalt, kun je het product in je winkelwagen leggen.